Blog

Barbier Delft

Barbier Delft

Vrouwen bezoeken regelmatig een salon of spa voor de nodige verzorging en ontspanning. Vaak maken ze hier een uitstapje van samen met een zus of vriendin. Even een dagje weg van manlief en de kinderen, om helemaal tot zichzelf te komen en er tot in de puntjes verzorgd uit te zien aan het einde van de dag. We staan er eigenlijk zelden bij stil dat ook mannen ontspanning nodig hebben en jawel, ook mannen kunnen zich bekommeren om hun uiterlijk. Een man zul je natuurlijk niet gauw in een nagelsalon of een spa aantreffen. Maar waar dan wel? Bij de barbier! Deze vind je met name in grotere steden, neem bijvoorbeeld Headquarters, een barbier in Delft.

Over de barbier

Rond de Middeleeuwen waren barbiers overal te vinden. Een bezoek aan de barbier was dan ook volkomen normaal voor mannen. Als gevolg van de opkomst van het scheermesje en het scheerapparaat, waren er enkele jaren geleden echter nauwelijks meer barbiers te vinden in Nederland. Mannen konden immers thuis hun eigen baard verzorgen, waardoor een bezoek aan een barbier overbodig werd. Tegenwoordig zijn de barbiers echter terug van weggeweest. Hier kun je als man terecht om je baard, snor of haar tot in de puntjes te laten verzorgen of een nieuwe look te geven.

Het verschil met een kapper

Wie denkt dat een barbier hetzelfde als een kapper is, heeft het mis. Vaak wordt een barbier aangeduid met de benaming herenkapper, maar een barbier is niet echt een kapper. Bij een barbier kun je terecht voor het laten scheren, knippen en verzorgen van je baard, snor of haar. Maar dit is niet het enige. Mannen brengen namelijk een bezoek aan de barbier omdat het een hele ervaring is. Het is een plek waar je kunt genieten van een kop koffie of een koud biertje en kunt kletsen met andere mannen, terwijl je baard, snor of haar tot in de puntjes verzorgd wordt.

Wat kan een barbier voor je betekenen?

Hoewel er enkele raakvlakken zijn tussen het barbiers en kappers, kan een barbier niet aangemerkt worden als kapper. Een barbier combineert zijn diensten met knipdiensten. Maar doorgaans bezoeken de meeste mannen de barbier voor het bijwerken van hun baard of snor. Hier is een barbier dan ook in gespecialiseerd, in tegenstelling tot een kapper. Een barbier maakt gebruik van een scherp scheermes bij het scheren van baarden. Het is een bijzonder beroep, waarbij passie en vakmanschap een belangrijke rol spelen.

Barbier Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven